duszone udka z kurczaka z ryżem
Kategorie DaniaKolacjeKurczakPrzepisy

Duszone udka z kurczaka z ryżem

Duszone udka z kurczaka z ryżem to gotowy przepis na szybkie, proste i smaczne danie z jednego garnka. Jeśli więc lubisz takie rozwiązania, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Ten przepis z pewnością skradnie Twoje serce!

Zobacz także: Kurczak w panierce panko

Duszone udka z kurczaka i ryżem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Duszone udka z kurczaka i ryżem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Mięso
Ryż

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania kurczaka. W tym celu połącz mięso z olejem roślinnym i przyprawami: suszoną cebulą, słodką papryką, suszonym czosnkiem, pieprzem cayenne, kminkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania kurczaka. W tym celu połącz mięso z olejem roślinnym i przyprawami: suszoną cebulą, słodką papryką, suszonym czosnkiem, pieprzem cayenne, kminkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  2. Obsmaż kurczaka z każdej strony. Po czym odłóż na bok.
    Obsmaż kurczaka z każdej strony. Po czym odłóż na bok.
  3. W tym samym garnku połącz cebulę, papryczki chili i czosnek. Po chwili dodaj ryż, kolendrę, suszone oregano i kurkumę.
    W tym samym garnku połącz cebulę, papryczki chili i czosnek. Po chwili dodaj ryż, kolendrę, suszone oregano i kurkumę.
  4. Nie zapomnij również o bulionie, wcześniej przygotowanych udkach oraz zielonym groszku. Całość duś pod przykryciem przez 15-20 minut. Pamiętaj, aby co chwilę przemieszać zawartość garnka.
    Nie zapomnij również o bulionie, wcześniej przygotowanych udkach oraz zielonym groszku. Całość duś pod przykryciem przez 15-20 minut. Pamiętaj, aby co chwilę przemieszać zawartość garnka.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
Duszone udka z kurczaka z ryżem

Doskonale wiemy, że uwielbiacie dania z jednego garnka, dlatego przychodzimy z ciekawym i pomysłowym przepisem na udka z kurczaka i ryż 😉👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/295880

Opublikowany przez Pyszności Czwartek, 30 kwietnia 2020