Duszone udka z kurczaka i ryżem

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Mięso
Ryż
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania kurczaka. W tym celu połącz mięso z olejem roślinnym i przyprawami: suszoną cebulą, słodką papryką, suszonym czosnkiem, pieprzem cayenne, kminkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  2. Obsmaż kurczaka z każdej strony. Po czym odłóż na bok.
  3. W tym samym garnku połącz cebulę, papryczki chili i czosnek. Po chwili dodaj ryż, kolendrę, suszone oregano i kurkumę.
  4. Nie zapomnij również o bulionie, wcześniej przygotowanych udkach oraz zielonym groszku. Całość duś pod przykryciem przez 15-20 minut. Pamiętaj, aby co chwilę przemieszać zawartość garnka.
  5. Smacznego!