Dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem skradnie serce największego niejadka. Skąd to wiemy? W naszych domach zrobiła prawdziwą furorę i często gości na naszych stołach!



Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.
Zobacz także: Sernik jogurtowy z owocami leśnymi
Składniki:
PorcjeZupa krem zielona
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 1 szt. cebula
- 450 g groszek
- 1,5 l bulion warzywny
- 1 szt. cytryna
- 1 garść świeża mięta
- 1 łyżka sól
Zupa krem pomarańczowy
- 2 łyżki masło
- 1 szt. szalotka
- 3 cm świeży imbir
- 450 g marchewka
- 1,5 l bulion warzywny
- 1 szt. pomarańcza
- 1 łyżka sól


Sposób przygotowania:
- Aby przygotować pierwszy krem, połącz na palniku cebulę, zielony groszek oraz bulion warzywny. Gotuj przez 20 minut.
- Teraz czas na drugą zupę krem. Tym razem połącz na palniku: cebulę szalotkę, świeży imbir, marchewkę i bulion warzywny. Gotuj 20 minut.
- Gotową mieszankę z zielonym groszkiem przelej do blendera. Następnie dodaj cytrynę, sól i świeżą miętę. Zmiksuj na aksamitny krem.
- To samo zrób z marchewkową mieszanką. Wlej do blendera, po czym dodaj pomarańczę i sól. Zmiksuj na gładki krem.
- Obie zupy wlej do jednej miski.
- I to wszystko! Smacznego.
Komentarze