Dwukolorowa zupa krem

dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem skradnie serce największego niejadka. Skąd to wiemy? W naszych domach zrobiła prawdziwą furorę i często gości na naszych stołach!

Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.

Zobacz także: Sernik jogurtowy z owocami leśnymi

Dwukolorowa zupa krem6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Dwukolorowa zupa krem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Zupa krem zielona
Zupa krem pomarańczowy

Sposób przygotowania:

  1. Aby przygotować pierwszy krem, połącz na palniku cebulę, zielony groszek oraz bulion warzywny. Gotuj przez 20 minut.
    Aby przygotować pierwszy krem, połącz na palniku cebulę, zielony groszek oraz bulion warzywny. Gotuj przez 20 minut.
  2. Teraz czas na drugą zupę krem. Tym razem połącz na palniku: cebulę szalotkę, świeży imbir, marchewkę i bulion warzywny. Gotuj 20 minut.
    Teraz czas na drugą zupę krem. Tym razem połącz na palniku: cebulę szalotkę, świeży imbir, marchewkę i bulion warzywny. Gotuj 20 minut.
  3. Gotową mieszankę z zielonym groszkiem przelej do blendera. Następnie dodaj cytrynę, sól i świeżą miętę. Zmiksuj na aksamitny krem.
    Gotową mieszankę z zielonym groszkiem przelej do blendera. Następnie dodaj cytrynę, sól i świeżą miętę. Zmiksuj na aksamitny krem.
  4. To samo zrób z marchewkową mieszanką. Wlej do blendera, po czym dodaj pomarańczę i sól. Zmiksuj na gładki krem.
    To samo zrób z marchewkową mieszanką. Wlej do blendera, po czym dodaj pomarańczę i sól. Zmiksuj na gładki krem.
  5. Obie zupy wlej do jednej miski.
    Obie zupy wlej do jednej miski.
  6. I to wszystko! Smacznego.
    I to wszystko! Smacznego.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×