PrzepisZupyDwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem
Pyszności
04.09.2021 16:00, aktualizacja: 06.09.2021 08:08

Dwukolorowa zupa krem skradnie serce największego niejadka. Skąd to wiemy? W naszych domach zrobiła prawdziwą furorę i często gości na naszych stołach!

Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.

Składniki:

Zupa krem zielona

  1. 3 łyżki oliwa z oliwek
  2. 1 szt. cebula
  3. 450 g groszek
  4. 1,5 l bulion warzywny
  5. 1 szt. cytryna
  6. 1 garść świeża mięta
  7. 1 łyżka sól

Zupa krem pomarańczowy

  1. 450 g marchewka
  2. 1,5 l bulion warzywny
  3. 1 szt. pomarańcza
  4. 1 łyżka sól
  5. 2 łyżki masło
  6. 1 szt. szalotka
  7. 3 cm świeży imbir

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować pierwszy krem, połącz na palniku cebulę, zielony groszek oraz bulion warzywny. Gotuj przez 20 minut.

Obraz

2. Teraz czas na drugą zupę krem. Tym razem połącz na palniku: cebulę szalotkę, świeży imbir, marchewkę i bulion warzywny. Gotuj 20 minut.

Obraz

3. Gotową mieszankę z zielonym groszkiem przelej do blendera. Następnie dodaj cytrynę, sól i świeżą miętę. Zmiksuj na aksamitny krem.

Obraz

4. To samo zrób z marchewkową mieszanką. Wlej do blendera, po czym dodaj pomarańczę i sól. Zmiksuj na gładki krem.

Obraz

5. Obie zupy wlej do jednej miski.

Obraz

6. I to wszystko! Smacznego.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także