Dwukolorowa zupa krem

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Zupa krem zielona
Zupa krem pomarańczowy
Sposób przygotowania
  1. Aby przygotować pierwszy krem, połącz na palniku cebulę, zielony groszek oraz bulion warzywny. Gotuj przez 20 minut.
  2. Teraz czas na drugą zupę krem. Tym razem połącz na palniku: cebulę szalotkę, świeży imbir, marchewkę i bulion warzywny. Gotuj 20 minut.
  3. Gotową mieszankę z zielonym groszkiem przelej do blendera. Następnie dodaj cytrynę, sól i świeżą miętę. Zmiksuj na aksamitny krem.
  4. To samo zrób z marchewkową mieszanką. Wlej do blendera, po czym dodaj pomarańczę i sól. Zmiksuj na gładki krem.
  5. Obie zupy wlej do jednej miski.
  6. I to wszystko! Smacznego.