PrzepisKoktajleDyniowe curry

Dyniowe curry

Dyniowe curry
Pyszności
30.03.2019 12:00, aktualizacja: 09.09.2020 22:00

Curry w ciekawym wydaniu? Jasne, że mamy pomysł i to bardzo oryginalny - z użyciem dyni.

Składniki:

  1. 4 łyżki olej słonecznikowy do smażenia
  2. 1 szt. cebula
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. ryż ugotowany
  5. 3-4 szt. ząbki czosnku
  6. 2 łyżki pasta curry
  7. 300 ml mleko kokosowe
  8. 250 ml woda
  9. 1 szt. dynia prowansalska
  10. 300 g ciecierzyca ugotowana
  11. 150 g szpinak baby
  12. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą czosnek, cebulę oraz pastę curry.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: dynię prowansalską, mleko kokosowe oraz wodę. Gotuj 30 minut, do chwili kiedy dynia stanie się miękka.

Obraz

3. Nie zapomnij dodać również ugotowanej ciecierzycy i szpinaku. Dopraw solą oraz pieprzem.

Obraz

4. Gotowe curry możesz podawać z ugotowanym ryżem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także