Dyniowe gofry

Obiad wcale nie musi być na słono, o czym za chwilę się przekonasz. Dyniowe gofry sprawdzą się w tej nowej roli idealnie!
Mieszankę na gofry przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Chlebek plecionka z czerwonym pesto
Składniki:
PorcjeCiasto na gofry
- 1/2 szkl. olej kokosowy
- 1/2 szkl. cukier
- 500 g puree z dyni
- 2 szt. jajka
- 1/2 szkl. mleko
- 2 szkl. mąka
- 1 łyżka proszek do pieczenia
- 1/4 szkl. miód
Dodatki
Sposób przygotowania:
- Przygotuj ciasto na gofry w blenderze próżniowym. W tym celu umieść w urządzeniu: mleko, cukier, olej kokosowy, jajka i miód.
- Jako kolejne składniki dodaj puree z dyni, mąkę i proszek do pieczenia.
- Połącz wszystkie składniki, aby uzyskać aksamitną mieszankę.
- Teraz przelej je do gofrownicy i piecz przez kilka minut.
- Gotowe gofry udekoruj przy pomocy cukru pudru i borówek.
Komentarze