PrzepisDania główneDyniowe gofry

Dyniowe gofry

Gofry na talerzu - Pyszności
Gofry na talerzu - Pyszności
Pyszności
23.11.2020 17:00, aktualizacja: 30.11.2020 14:16

Obiad wcale nie musi być na słono, o czym za chwilę się przekonasz. Dyniowe gofry sprawdzą się w tej nowej roli idealnie!

Mieszankę na gofry przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Ciasto na gofry

  1. 1/2 szkl. olej kokosowy
  2. 1/2 szkl. cukier
  3. 500 g puree z dyni
  4. 2 szt. jajka
  5. 1/2 szkl. mleko
  6. 2 szkl. mąka
  7. 1 łyżka proszek do pieczenia
  8. 1/4 szkl. miód

Dodatki

  1. borówki
  2. cukier puder

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj ciasto na gofry w blenderze próżniowym. W tym celu umieść w urządzeniu: mleko, cukier, olej kokosowy, jajka i miód.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj puree z dyni, mąkę i proszek do pieczenia.

Obraz

3. Połącz wszystkie składniki, aby uzyskać aksamitną mieszankę.

Obraz

4. Teraz przelej je do gofrownicy i piecz przez kilka minut.

Obraz

5. Gotowe gofry udekoruj przy pomocy cukru pudru i borówek.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także