egg nog w świątecznym klimacie
Kategorie Blender próżniowyNa szybkoPhilipsPrzepisy

Egg nog w świątecznym klimacie

Egg nog w świątecznym klimacie to idealny trunek, który umili spotkanie rodzinne. Słodki, oparty na bazie jajek napój, jest bardzo popularny w Stanach i Europie. Dlatego też nie możesz go przegapić!

Egg nog przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Super puszysty sernik na piernikowym spodzie

Egg nog6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Egg nog
    Wydruk przepisu

    Składniki:

    Porcje
    Podstawowe składniki
    Dodatki do dekoracji

    Sposób przygotowania:

    1. W garnku na palniku pogrzej mleko i śmietankę.
      W garnku na palniku pogrzej mleko i śmietankę.
    2. Następnie zmiksuj w blenderze jajka, cukier i cukier waniliowy.
      Następnie zmiksuj w blenderze jajka, cukier i cukier waniliowy.
    3. Po chwili dodaj do mieszanki wcześniej podgrzane mleko i śmietankę.
      Po chwili dodaj do mieszanki wcześniej podgrzane mleko i śmietankę.
    4. Opcjonalnie możesz dodać również alkohol: rum, whisky lub calvados.
      Opcjonalnie możesz dodać również alkohol: rum, whisky lub calvados.
    5. Dzięki blenderowi próżniowemu egg nog możesz przygotować wieczorem i podać go swoim gościom następnego dnia.
      Dzięki blenderowi próżniowemu egg nog możesz przygotować wieczorem i podać go swoim gościom następnego dnia.
    6. Umieść w szklance kostki lodu. Następnie przelej mieszankę z blendera i dodaj startą gałkę muszkatołową oraz dekoracje. I gotowe!
      Umieść w szklance kostki lodu. Następnie przelej mieszankę z blendera i dodaj startą gałkę muszkatołową oraz dekoracje. I gotowe!
    311787