Egg nog w świątecznym klimacie

egg nog w świątecznym klimacie

Egg nog w świątecznym klimacie to idealny trunek, który umili spotkanie rodzinne. Słodki, oparty na bazie jajek napój, jest bardzo popularny w Stanach i Europie. Dlatego też nie możesz go przegapić!

Egg nog przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Super puszysty sernik na piernikowym spodzie

Egg nog6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Egg nog
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Dodatki do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. W garnku na palniku pogrzej mleko i śmietankę.
    W garnku na palniku pogrzej mleko i śmietankę.
  2. Następnie zmiksuj w blenderze jajka, cukier i cukier waniliowy.
    Następnie zmiksuj w blenderze jajka, cukier i cukier waniliowy.
  3. Po chwili dodaj do mieszanki wcześniej podgrzane mleko i śmietankę.
    Po chwili dodaj do mieszanki wcześniej podgrzane mleko i śmietankę.
  4. Opcjonalnie możesz dodać również alkohol: rum, whisky lub calvados.
    Opcjonalnie możesz dodać również alkohol: rum, whisky lub calvados.
  5. Dzięki blenderowi próżniowemu egg nog możesz przygotować wieczorem i podać go swoim gościom następnego dnia.
    Dzięki blenderowi próżniowemu egg nog możesz przygotować wieczorem i podać go swoim gościom następnego dnia.
  6. Umieść w szklance kostki lodu. Następnie przelej mieszankę z blendera i dodaj startą gałkę muszkatołową oraz dekoracje. I gotowe!
    Umieść w szklance kostki lodu. Następnie przelej mieszankę z blendera i dodaj startą gałkę muszkatołową oraz dekoracje. I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×