Wirtualna Polska

Fajitas z kurczakiem

fajitas z kurczakiem

Fajitas z kurczakiem to gotowy pomysł na pyszny obiad, kolację czy też przekąskę. Możesz podać ją na wiele ciekawych sposobów i za każdym razem będzie strzałem w 10!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Tym razem smacznego kurczaka połączyliśmy z domowej roboty tortillami. Ślinka cieknie od samego patrzenia ?

Zobacz także: Pomysł na krewetki w kremowym sosie

Fajitas z kurczakiem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Fajitas z kurczakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania domowej roboty mini tortilli kukurydzianych. W tym celu połącz ze sobą: mąkę kukurydzianą, sól, olej i ciepłe mleko. Stwórz z mieszanki jeden element, owiń go folią spożywczą i odłóż na bok, żeby składniki dobrze się związały.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania domowej roboty mini tortilli kukurydzianych. W tym celu połącz ze sobą: mąkę kukurydzianą, sól, olej i ciepłe mleko. Stwórz z mieszanki jeden element, owiń go folią spożywczą i odłóż na bok, żeby składniki dobrze się związały.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Czas przygotować mieszankę przypraw fajitas. W małej misce połącz: chili, kmin mielony, paprykę słodką, oregano, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Czas przygotować mieszankę przypraw fajitas. W małej misce połącz: chili, kmin mielony, paprykę słodką, oregano, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Na blaszce do pieczenia umieść pokrojone w plastry warzywa: białą, czerwoną i zieloną paprykę, czerwoną cebulę, pokrojoną pierś z kurczaka i rozdrobniony czosnek. Nie zapomnij dodać oleju i przyprawy fajitas.
    Na blaszce do pieczenia umieść pokrojone w plastry warzywa: białą, czerwoną i zieloną paprykę, czerwoną cebulę, pokrojoną pierś z kurczaka i rozdrobniony czosnek. Nie zapomnij dodać oleju i przyprawy fajitas.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Teraz dokładnie wymieszaj i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Teraz dokładnie wymieszaj i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Podziel wcześniej przygotowane ciasto na mniejsze kawałki. Następnie owiń folią spożywczą i spłaszcz przy pomocy deski do krojenia.
    Podziel wcześniej przygotowane ciasto na mniejsze kawałki. Następnie owiń folią spożywczą i spłaszcz przy pomocy deski do krojenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Każdy placuszek smaż na suchej patelni po 3 minuty z każdej strony.
    Każdy placuszek smaż na suchej patelni po 3 minuty z każdej strony.
  7. Aby uzyskać kształt łódeczki, ułóż ciepły placuszek na wałku.
    Aby uzyskać kształt łódeczki, ułóż ciepły placuszek na wałku.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Nafaszeruj każdy placuszek wcześniej przygotowanym farszem. Smacznego!
    Nafaszeruj każdy placuszek wcześniej przygotowanym farszem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×