Fajitas z kurczakiem

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania domowej roboty mini tortilli kukurydzianych. W tym celu połącz ze sobą: mąkę kukurydzianą, sól, olej i ciepłe mleko. Stwórz z mieszanki jeden element, owiń go folią spożywczą i odłóż na bok, żeby składniki dobrze się związały.
  2. Czas przygotować mieszankę przypraw fajitas. W małej misce połącz: chili, kmin mielony, paprykę słodką, oregano, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Na blaszce do pieczenia umieść pokrojone w plastry warzywa: białą, czerwoną i zieloną paprykę, czerwoną cebulę, pokrojoną pierś z kurczaka i rozdrobniony czosnek. Nie zapomnij dodać oleju i przyprawy fajitas.
  4. Teraz dokładnie wymieszaj i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Podziel wcześniej przygotowane ciasto na mniejsze kawałki. Następnie owiń folią spożywczą i spłaszcz przy pomocy deski do krojenia.
  6. Każdy placuszek smaż na suchej patelni po 3 minuty z każdej strony.
  7. Aby uzyskać kształt łódeczki, ułóż ciepły placuszek na wałku.
  8. Nafaszeruj każdy placuszek wcześniej przygotowanym farszem. Smacznego!