PrzepisFasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Pyszności
01.07.2020 17:00, aktualizacja: 12.09.2020 17:47Fasolka po bretońsku to jedno z tych dań, które kojarzy się nam z kuchnią naszych mam i babć. Nic więc dziwnego, że przepis ten musiał znaleźć się również w naszych zbiorach. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😍
Składniki:
- 600 g biała fasola ugotowana
- 200 g boczek
- 1 łyżeczka cukier
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 400 g pomidory krojone
- 400-500 g kiełbasa podwawelska
- 1 szt. cebula
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 500 ml woda z ugotowanej fasoli
- 2 łyżki koncentrat pomidorowy
- 1 łyżka suszony majeranek
- 1 łyżka suszony cząber
Sposób przygotowania: