fasolka po bretońsku
Kategorie DaniaPrzepisy

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku to jedno z tych dań, które kojarzy się nam z kuchnią naszych mam i babć. Nic więc dziwnego, że przepis ten musiał znaleźć się również w naszych zbiorach. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😍

Zobacz także: Zapiekanka ziemniaczana z jajkami

Fasola po bretońsku4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Fasola po bretońsku
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Białą fasolę mocz przez całą noc w wodzie. Następnie gotuj ją ok. 50 minut, pamiętaj aby zachować wodę po ugotowaniu. W garnku połącz ze sobą boczek i kiełbasę. Po chwili dodaj cebulę.
    Białą fasolę mocz przez całą noc w wodzie. Następnie gotuj ją ok. 50 minut, pamiętaj aby zachować wodę po ugotowaniu. W garnku połącz ze sobą boczek i kiełbasę. Po chwili dodaj cebulę.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: pokrojone pomidory, majeranek, cząber i słodką paprykę.
    Jako kolejne składniki dodaj: pokrojone pomidory, majeranek, cząber i słodką paprykę.
  3. W osobnej misce połącz wodę po ugotowanej fasoli z koncentratem pomidorowym. Mieszankę przelej do garnka.
    W osobnej misce połącz wodę po ugotowanej fasoli z koncentratem pomidorowym. Mieszankę przelej do garnka.
  4. Jako ostatnie składniki dodaj białą fasolę, sól, pieprz i cukier. Gotuj 10-15 minut.
    Jako ostatnie składniki dodaj białą fasolę, sól, pieprz i cukier. Gotuj 10-15 minut.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
Fasolka po bretońsku

Dziś w naszej kuchni stawiamy na domowe smaki 😍 A skoro o nich mowa, do głowy przychodzi nam jako pierwsza fasolka po bretońsku 😊PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/300288

Opublikowany przez Pyszności Środa, 1 lipca 2020
300288