Wirtualna Polska

Faszerowana bagietka

Faszerowana bagietka

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie bagietki faszerowanej nadzieniem z mięsem mielonym, sosem pomidorowym, pieczarkami i żółtym serem.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Faszerowana bagietka
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Faszerowana bagietka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj pieczarki, zmieloną wołowinę, sól i pieprz. Kiedy mięso zmieni swój kolor na brązowawy, dodaj sos pomidorowy i dokładnie wszystko wymieszaj. Kiedy sos się zagotuje, gotuj go przez 10 minut. Następnie zdejmij patelnię z ognia.
    Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj pieczarki, zmieloną wołowinę, sól i pieprz. Kiedy mięso zmieni swój kolor na brązowawy, dodaj sos pomidorowy i dokładnie wszystko wymieszaj. Kiedy sos się zagotuje, gotuj go przez 10 minut. Następnie zdejmij patelnię z ognia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Na dnie naczynia żaroodpornego równomiernie rozsmaruj serek śmietankowy, a następnie wlej do niego przygotowany wcześniej farsz. Posyp go z wierzchu 1 szklanką startego żółtego sera i włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 15 minut.
    Na dnie naczynia żaroodpornego równomiernie rozsmaruj serek śmietankowy, a następnie wlej do niego przygotowany wcześniej farsz. Posyp go z wierzchu 1 szklanką startego żółtego sera i włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 15 minut.
  3. W między czasie pokrój bagietkę na 3 części i wydrąż środek każdej z nich.
    W między czasie pokrój bagietkę na 3 części i wydrąż środek każdej z nich.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Po 15 minutach wyjmij naczynie z piekarnika i za pomocą łyżki nałóż farsz do wydrążonych bagietek.
    Po 15 minutach wyjmij naczynie z piekarnika i za pomocą łyżki nałóż farsz do wydrążonych bagietek.
  5. Ułóż kawałki bagietek na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wymieszaj w misce roztopione masło, 1 ząbek czosnku i posiekaną natkę pietruszki, a następnie nasmaruj wierzch bagietek tą mieszanką. Na koniec posyp z wierzchu 1/2 szklanki startego żółtego sera i włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 8 minut.
    Ułóż kawałki bagietek na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wymieszaj w misce roztopione masło, 1 ząbek czosnku i posiekaną natkę pietruszki, a następnie nasmaruj wierzch bagietek tą mieszanką. Na koniec posyp z wierzchu 1/2 szklanki startego żółtego sera i włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 8 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Po 8 minutach wyjmij bagietki z piekarnika i pokrój je na mniejsze kawałki.
    Po 8 minutach wyjmij bagietki z piekarnika i pokrój je na mniejsze kawałki.
  7. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×