Faszerowana biała kapusta

faszerowana biała kapusta

Faszerowana biała kapusta w tym wydaniu kojarzy się nam z gołąbkiem w rozmiarze XXL. Jeśli więc lubisz kuchnię tradycyjną, ten przepis powstał z myślą o Tobie 😍

Nasze danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Chlebek z serem pleśniowym

Faszerowana biała kapusta4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Faszerowana biała kapusta
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Usuń głąb z kapusty i zrób w niej duże wgłębienie.
    Usuń głąb z kapusty i zrób w niej duże wgłębienie.
  2. W misce połącz ze sobą: mięso mielone, ugotowaną kaszę jęczmienną, marchewkę, jajka, cebulę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
    W misce połącz ze sobą: mięso mielone, ugotowaną kaszę jęczmienną, marchewkę, jajka, cebulę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
  3. Teraz przenieść farsz do warzywa, po czym umieść kapustę w Ovi i przykryj wcześniej usuniętą końcówką.
    Teraz przenieść farsz do warzywa, po czym umieść kapustę w Ovi i przykryj wcześniej usuniętą końcówką.
  4. Dodaj bulion drobiowy i piecz kapustę przez godzinę w temperaturze 140 stopni Celsjusza.
    Dodaj bulion drobiowy i piecz kapustę przez godzinę w temperaturze 140 stopni Celsjusza.
  5. Gotowe danie podawaj z sosem pomidorowym. Smacznego!
    Gotowe danie podawaj z sosem pomidorowym. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×