Faszerowana pierś z kurczaka

Tym razem przygotowaliśmy genialny dodatek do dań, który świetnie sprawdzi się również jako przekąska. Jeśli lubicie takie połączenia, nie możecie przegapić tego przepisu 🙂
Składniki:
Porcje- 1/2 szt. cebula
- 4 plastry szynka
- 100 g serek śmietankowy
- 50 g pietruszka posiekana
- 50 g mozzarella
- 50 g parmezan
- 2 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
- 2 szt. pierś z kurczaka
- 1 szkl. mąka
- 2 szt. jajka
- 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż ze sobą pokrojoną w kostkę cebulę oraz szynkę.
- W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, szynkę z cebulą, pietruszkę, mozzarellę i parmezan. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Zrób kieszonki w piersi z kurczaka (jak na zdjęciu poniżej) i nafaszeruj je wcześniej przygotowaną mieszanką.
- Dopraw filety do smaku solą i pieprzem. Następnie obtocz je w mące, jajkach i bułce tartej.
- Smaż kurczaka do chwili, aż nabierze złocistego koloru. I to wszystko 🙂
Komentarze