in ,

Faszerowana pierś z kurczaka

Jak zamarynować karkówkę na grilla, aby wyszła idealna
Jak zamarynować karkówkę na grilla, aby wyszła idealna

Sezon grillowy trwa w najlepsze. Da się to poczuć szcze...

Tym razem przygotowaliśmy genialny dodatek do dań, który świetnie sprawdzi się również jako przekąska. Jeśli lubicie takie połączenia, nie możecie przegapić tego przepisu 🙂

Faszerowana pierś z kurczaka
Faszerowana pierś z kurczaka
2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż ze sobą pokrojoną w kostkę cebulę oraz szynkę.
    Na patelni podsmaż ze sobą pokrojoną w kostkę cebulę oraz szynkę.
  2. W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, szynkę z cebulą, pietruszkę, mozzarellę i parmezan. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, szynkę z cebulą, pietruszkę, mozzarellę i parmezan. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Zrób kieszonki w piersi z kurczaka (jak na zdjęciu poniżej) i nafaszeruj je wcześniej przygotowaną mieszanką.
    Zrób kieszonki w piersi z kurczaka (jak na zdjęciu poniżej) i nafaszeruj je wcześniej przygotowaną mieszanką.
  4. Dopraw filety do smaku solą i pieprzem. Następnie obtocz je w mące, jajkach i bułce tartej.
    Dopraw filety do smaku solą i pieprzem. Następnie obtocz je w mące, jajkach i bułce tartej.
  5. Smaż kurczaka do chwili, aż nabierze złocistego koloru. I to wszystko 🙂
    Smaż kurczaka do chwili, aż nabierze złocistego koloru. I to wszystko :)