PrzepisDania główneFaszerowana pierś z kurczaka

Faszerowana pierś z kurczaka

Faszerowana pierś z kurczaka
Pyszności
27.02.2018 17:00, aktualizacja: 11.04.2018 16:06

Tym razem przygotowaliśmy genialny dodatek do dań, który świetnie sprawdzi się również jako przekąska. Jeśli lubicie takie połączenia, nie możecie przegapić tego przepisu :)

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula
  2. 4 plastry szynka
  3. 2 szt. jajka
  4. 1 szkl. bułka tarta
  5. 100 g serek śmietankowy
  6. 50 g pietruszka posiekana
  7. 50 g mozzarella
  8. 50 g parmezan
  9. 2 szczypty sól
  10. 2 szczypty pieprz
  11. 2 szt. pierś z kurczaka
  12. 1 szkl. mąka
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą pokrojoną w kostkę cebulę oraz szynkę.

Obraz

2. W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, szynkę z cebulą, pietruszkę, mozzarellę i parmezan. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obraz

3. Zrób kieszonki w piersi z kurczaka (jak na zdjęciu poniżej) i nafaszeruj je wcześniej przygotowaną mieszanką.

Obraz

4. Dopraw filety do smaku solą i pieprzem. Następnie obtocz je w mące, jajkach i bułce tartej.

Obraz

5. Smaż kurczaka do chwili, aż nabierze złocistego koloru. I to wszystko :)

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także