PrzepisDania głównePierś z kurczaka w boczku faszerowana suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką

Pierś z kurczaka w boczku faszerowana suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką

Pierś z kurczaka w boczku faszerowana suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką
Frania
08.10.2018 14:21, aktualizacja: 20.03.2024 11:18

Poniżej znajdziesz przepis na przygotowanie piersi z kurczaka w boczku faszerowanej suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką.

Składniki:

  1. 3 szt. pierś z kurczaka rozbita
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 150 g ser żółty starty
  5. 100 g suszone pomidory z zalewy
  6. 1 szt. papryczka chilli posiekana
  7. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  8. 18 plastrów boczku

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie rozbite piersi dopraw z obydwóch stron solą i pieprzem.

Obraz

2. W miseczce wymieszaj ze sobą starty ser żółty, suszone pomidory, posiekaną papryczkę chilli i pietruszkę.

Obraz

3. Do każdej piersi nałóż przygotowany farsz, a następnie zawiń w roladkę.

Obraz

4. Każdą roladkę zawiń w 6 plastrów boczku.

Obraz

5. Włóż roladki do naczynia żaroodpornego i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 40 minut.

Obraz

6. Po 40 minutach wyjmij gotowego kurczaka z piekarnika.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także