in

Pierś z kurczaka w boczku faszerowana suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką

Poniżej znajdziesz przepis na przygotowanie piersi z kurczaka w boczku faszerowanej suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką.

Pierś z kurczaka w boczku faszerowana suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką
Pierś z kurczaka w boczku faszerowana suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką
3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie rozbite piersi dopraw z obydwóch stron solą i pieprzem.
    Wszystkie rozbite piersi dopraw z obydwóch stron solą i pieprzem.
  2. W miseczce wymieszaj ze sobą starty ser żółty, suszone pomidory, posiekaną papryczkę chilli i pietruszkę.
    W miseczce wymieszaj ze sobą starty ser żółty, suszone pomidory, posiekaną papryczkę chilli i pietruszkę.
  3. Do każdej piersi nałóż przygotowany farsz, a następnie zawiń w roladkę.
    Do każdej piersi nałóż przygotowany farsz, a następnie zawiń w roladkę.
  4. Każdą roladkę zawiń w 6 plastrów boczku.
    Każdą roladkę zawiń w 6 plastrów boczku.
  5. Włóż roladki do naczynia żaroodpornego i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 40 minut.
    Włóż roladki do naczynia żaroodpornego i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 40 minut.
  6. Po 40 minutach wyjmij gotowego kurczaka z piekarnika.
    Po 40 minutach wyjmij gotowego kurczaka z piekarnika.