Pierś z kurczaka w boczku faszerowana suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką

Poniżej znajdziesz przepis na przygotowanie piersi z kurczaka w boczku faszerowanej suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką.
Składniki:
Porcje- 3 szt. pierś z kurczaka rozbita
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 150 g ser żółty starty
- 100 g suszone pomidory z zalewy
- 1 szt. papryczka chilli posiekana
- 2 łyżki natka pietruszki posiekana
- 18 plastrów boczku
Sposób przygotowania:
- Wszystkie rozbite piersi dopraw z obydwóch stron solą i pieprzem.
- W miseczce wymieszaj ze sobą starty ser żółty, suszone pomidory, posiekaną papryczkę chilli i pietruszkę.
- Do każdej piersi nałóż przygotowany farsz, a następnie zawiń w roladkę.
- Każdą roladkę zawiń w 6 plastrów boczku.
- Włóż roladki do naczynia żaroodpornego i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 40 minut.
- Po 40 minutach wyjmij gotowego kurczaka z piekarnika.
Komentarze