Faszerowana rolada tostowa

Wiemy, że przepadacie za roladami, dlatego dziś ponownie mamy dla Was ciekawą i oryginalną propozycję. Tym razem przygotowaliśmy roladę z tostów, którą połączyliśmy z pysznym farszem. Co z tego wyszło? Obejrzyjcie poniższy filmik, a wszystko stanie się jasne 🙂

Faszerowana rolada tostowa10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Faszerowana rolada tostowa
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Usuń skórki dookoła chleba i ułóż je w pionowych rzędach. Następnie rozwałkuj (jak na zdjęciu poniżej).
    Usuń skórki dookoła chleba i ułóż je w pionowych rzędach. Następnie rozwałkuj (jak na zdjęciu poniżej).
  2. Na rozwałkowanych tostach ułóż plastry żółtego sera.
    Na rozwałkowanych tostach ułóż plastry żółtego sera.
  3. W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, śmietankę 30%, parmezan, kurczaka, boczek, sól, pieprz, czosnek i pietruszkę. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, śmietankę 30%, parmezan, kurczaka, boczek, sól, pieprz, czosnek i pietruszkę. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.
  4. Nałóż farsz na chleb tostowy. I zwiń w rulon.
    Nałóż farsz na chleb tostowy. I zwiń w rulon.
  5. W małej miseczce roztrzep jajko i dodaj do niego posiekaną pietruszkę. Piecz roladę przez 30 minut w temperaturze - 180 stopni Celsjusza.
    W małej miseczce roztrzep jajko i dodaj do niego posiekaną pietruszkę. Piecz roladę przez 30 minut w temperaturze - 180 stopni Celsjusza.
  6. I to wszystko!
    I to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×