Faszerowana rolada tostowa

Wiemy, że przepadacie za roladami, dlatego dziś ponownie mamy dla Was ciekawą i oryginalną propozycję. Tym razem przygotowaliśmy roladę z tostów, którą połączyliśmy z pysznym farszem. Co z tego wyszło? Obejrzyjcie poniższy filmik, a wszystko stanie się jasne 🙂
Składniki:
Porcje- 20 kromek chleb tostowy
- 16 plastrów ser żółty
- 300 g serek śmietankowy
- 3 łyżki śmietanka 30%
- 200 g parmezan
- 600 g pierś z kurczaka upieczona, doprawiona i postrzępiona
- 6 plastrów boczek podsmażony na patelni i pokrojony w kostkę
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 2 ząbki czosnek
- 1/3 szkl. pietruszka posiekana
- 1 szt. jajko
Sposób przygotowania:
- Usuń skórki dookoła chleba i ułóż je w pionowych rzędach. Następnie rozwałkuj (jak na zdjęciu poniżej).
- Na rozwałkowanych tostach ułóż plastry żółtego sera.
- W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, śmietankę 30%, parmezan, kurczaka, boczek, sól, pieprz, czosnek i pietruszkę. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.
- Nałóż farsz na chleb tostowy. I zwiń w rulon.
- W małej miseczce roztrzep jajko i dodaj do niego posiekaną pietruszkę. Piecz roladę przez 30 minut w temperaturze - 180 stopni Celsjusza.
- I to wszystko!
Komentarze