in ,

Faszerowana rolada z kurczaka

Oto przepis na genialny dodatek do dań, który łączy w sobie same pyszności. To po prostu idealna kombinacja, w której zakochacie się od pierwszego kęsa 🙂

Faszerowana rolada z kurczaka
Faszerowana rolada z kurczaka
2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę, czerwoną paprykę, jalapeño, czosnek, sól i pieprz.
    Na patelni podsmaż ze sobą cebulę, czerwoną paprykę, jalapeño, czosnek, sól i pieprz.
  2. Do małej miski przesyp: pieprz, czosnek, paprykę, kumin, oregano i pieprz.
    Do małej miski przesyp: pieprz, czosnek, paprykę, kumin, oregano i pieprz.
  3. Do dwóch piersi z kurczaka dodaj połowę przygotowanej mieszanki przypraw. I dokładnie obtocz każdy kawałek mięsa.
    Do dwóch piersi z kurczaka dodaj połowę przygotowanej mieszanki przypraw. I dokładnie obtocz każdy kawałek mięsa.
  4. Przetnij pierś z kurczaka na pół i roztłucz przy pomocy tłuczka. W wewnętrznej części rozprowadź podsmażoną paprykę, pokrojonego pomidora i ser.
    Przetnij pierś z kurczaka na pół i roztłucz przy pomocy tłuczka. W wewnętrznej części rozprowadź podsmażoną paprykę, pokrojonego pomidora i ser.
  5. Jako ostatni element dodaj czerwoną fasolę i zwiń pierś z kurczaka w rulon. Umieść roladki w formie do pieczenia i piecz je przez 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Jako ostatni element dodaj czerwoną fasolę i zwiń pierś z kurczaka w rulon. Umieść roladki w formie do pieczenia i piecz je przez 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. W blenderze połącz ze sobą sos pomidorowy, suszone pomidory, sok z cytryny, przecier pomidorowy i drugą część mieszanki przypraw.
    W blenderze połącz ze sobą sos pomidorowy, suszone pomidory, sok z cytryny, przecier pomidorowy i drugą część mieszanki przypraw.
  7. Powstały sos nałóż na upieczonego kurczaka i posyp po wierzchu serem. Ponownie włóż do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza, 5 minut).
    Powstały sos nałóż na upieczonego kurczaka i posyp po wierzchu serem. Ponownie włóż do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza, 5 minut).
  8. Gotowe roladki możesz podawać z ulubionymi dodatkami.
    Gotowe roladki możesz podawać z ulubionymi dodatkami.