Awokado faszerowane wędzonym łososiem, jajkiem i koperkiem

Awokado to bardzo zdrowy owoc, który w ostatnim czasie zyskał ogromną popularność. Ma wiele cennych witamin i składników odżywczych oraz zapobiega wielu chorobom. Oprócz tego można przyrządzać z niego wiele smakowitości.

Dzisiaj chciałabym pokazać ci przepis na awokado faszerowane wędzonym łososiem, jajkiem i koperkiem. Jest bardzo smaczne, a na dodatek zdrowe! Koniecznie wypróbuj, a na pewno nie pożałujesz.

Awokado faszerowane wędzonym łososiem, jajkiem i koperkiem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Awokado faszerowane wędzonym łososiem, jajkiem i koperkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Umyj awokado i przekrój je na pół. Wyjmij pestki i za pomocą łyżeczki delikatnie wydrąż środek każdej połówki.
    Umyj awokado i przekrój je na pół. Wyjmij pestki i za pomocą łyżeczki delikatnie wydrąż środek każdej połówki.
  2. Do każdej połówki nałóż po 30 g wędzonego łososia oraz wbij po jednym jajku. Dopraw solą i pieprzem, a następnie przełóż awokado na blaszkę do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni C. Piecz przez 16 minut.
    Do każdej połówki nałóż po 30 g wędzonego łososia oraz wbij po jednym jajku. Dopraw solą i pieprzem, a następnie przełóż awokado na blaszkę do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni C. Piecz przez 16 minut.
  3. Po 16 minutach wyjmij awokado z piekarnika. Każdą połówkę posyp z wierzchu posiekanym koperkiem.
    Po 16 minutach wyjmij awokado z piekarnika. Każdą połówkę posyp z wierzchu posiekanym koperkiem.
  4. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×