PrzepisDania główneAwokado faszerowane wędzonym łososiem, jajkiem i koperkiem

Awokado faszerowane wędzonym łososiem, jajkiem i koperkiem

Awokado faszerowane wędzonym łososiem, jajkiem i koperkiem
Pyszności
05.06.2018 18:19, aktualizacja: 06.06.2018 10:29

Awokado to bardzo zdrowy owoc, który w ostatnim czasie zyskał ogromną popularność. Ma wiele cennych witamin i składników odżywczych oraz zapobiega wielu chorobom. Oprócz tego można przyrządzać z niego wiele smakowitości.

Dzisiaj chciałabym pokazać ci przepis na awokado faszerowane wędzonym łososiem, jajkiem i koperkiem. Jest bardzo smaczne, a na dodatek zdrowe! Koniecznie wypróbuj, a na pewno nie pożałujesz.

Składniki:

  1. 2 szt. awokado
  2. 120 g wędzony łosoś pokrojony w kostkę
  3. 4 szt. jajka
  4. sól
  5. pieprz
  6. koperek posiekany
Sposób przygotowania:
1. Umyj awokado i przekrój je na pół. Wyjmij pestki i za pomocą łyżeczki delikatnie wydrąż środek każdej połówki.
2. Do każdej połówki nałóż po 30 g wędzonego łososia oraz wbij po jednym jajku. Dopraw solą i pieprzem, a następnie przełóż awokado na blaszkę do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni C. Piecz przez 16 minut.
3. Po 16 minutach wyjmij awokado z piekarnika. Każdą połówkę posyp z wierzchu posiekanym koperkiem.
4. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także