Faszerowane grzyby

Dawno nie było u nas faszerowanych grzybów, dlatego dziś nadrobimy zaległości 🙂 Oto genialny przepis, którego po prostu nie możecie przegapić!
Składniki:
Porcje- 100 g boczek w plastrach
- 1 szt. cebula posiekana w kostkę
- 1/2 szt. papryka zielona
- 200 g serek śmietankowy
- 50 g gorgonzola
- 3 szt. pieczarki portobello
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 20 g mozzarella
- 1 szt. natka pietruszki
Sposób przygotowania:
- Na patelni połącz ze sobą boczek w plastrach, cebulę oraz zieloną paprykę.
- W misce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy i gorgonzolę. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę.
- Oczyść pieczarki. Po czym dopraw je solą i pieprzem.
- Nafaszeruj pieczarki przygotowaną mieszanką i posyp żółtym serem oraz posiekaną natką pietruszki. Następnie piecz przez 20 minut w rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza piekarniku.
- Smacznego!
Komentarze