PrzepisPrzekąskiFaszerowane hot dogi

Faszerowane hot dogi

Faszerowane hot dogi
Pyszności
04.05.2018 17:00, aktualizacja: 04.05.2018 18:54

Tym razem przychodzę z pomysłem na pyszne przekąski na ciepło, które z pewnością Wam posmakują. Tego nie możecie przegapić ?

Składniki:

  1. 100 g boczek w plastrach
  2. 1 szt. cebula
  3. 100 ml masło czosnkowe
  4. 4 plastry ser żółty
  5. 1/3 szkl. ketchup
  6. 2 ząbki czosnek
  7. 200 g wołowina mielona
  8. 400 ml pomidory w puszce
  9. 80 ml czerwone wino
  10. 1 łyżka przecier pomidorowy
  11. 1 szczypta sól
  12. 1 szczypta pieprz
  13. 4 szt. bułki do hot dogów
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą boczek, cebulę i czosnek.

Obraz

2. Następnie dodaj wołowinę, pomidory w puszcze...

Obraz

3. ... czerwone wino, przecier pomidorowy, sól oraz pieprz.

Obraz

4. Odetnij wierzch bułek do hot dogów. Usuń środek i rozsmaruj wewnątrz masło czosnkowe. Dodaj plastry żółtego sera i wstaw do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza, czas - 5-10 minut).

Obraz

5. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę, a na wierzchu ułóż żółty ser. Ponownie wstaw do piekarnika na 5-10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Dodaj ketchup i odcięte wcześniej kawałki bułki. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także