Cynamonowe jabłka faszerowane pysznym sernikowym nadzieniem

W tym artykule chciałabym pokazać ci bardzo ciekawy przepis, który osobiście kojarzy mi się ze złotą jesienią. Pewnie zastanawiasz się teraz, o jakim daniu mowa.

Otóż będzie to wyjątkowy deser – cynamonowe jabłka faszerowane pysznym sernikowym nadzieniem. Mmm, uwierzcie mi – prawdziwe pyszności!

Przepis znajdziesz poniżej.

Cynamonowe jabłka faszerowane pysznym sernikowym nadzieniem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Cynamonowe jabłka faszerowane pysznym sernikowym nadzieniem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Odkrój górną część od jabłek, a następnie wydrąż środek każdego z nich.
    Odkrój górną część od jabłek, a następnie wydrąż środek każdego z nich.
  2. Do miseczki włóż roztopione masło, cukier brązowy i łyżeczkę cynamonu. Dobrze wymieszaj.
    Do miseczki włóż roztopione masło, cukier brązowy i łyżeczkę cynamonu. Dobrze wymieszaj.
  3. Za pomocą pędzelka nasmaruj środek jabłek przygotowaną mieszanką. Następnie ułóż jabłka na blaszce do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 20 minut.
    Za pomocą pędzelka nasmaruj środek jabłek przygotowaną mieszanką. Następnie ułóż jabłka na blaszce do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 20 minut.
  4. W czasie pieczenia jabłek przygotuj nadzienie sernikowe. W tym celu do miski włóż serek śmietankowy, cukier puder i olejek waniliowy. Za pomocą miksera zmiksuj na kremową masę.
    W czasie pieczenia jabłek przygotuj nadzienie sernikowe. W tym celu do miski włóż serek śmietankowy, cukier puder i olejek waniliowy. Za pomocą miksera zmiksuj na kremową masę.
  5. Po 20 minutach pieczenia, wyjmij jabłka z piekarnika i nałóż do nich przygotowane nadzienie sernikowe. Następnie włóż do piekarnika na kolejne 10 minut.
    Po 20 minutach pieczenia, wyjmij jabłka z piekarnika i nałóż do nich przygotowane nadzienie sernikowe. Następnie włóż do piekarnika na kolejne 10 minut.
  6. Po 10 minutach wyjmij jabłka z piekarnika i przełóż je na talerz. Posyp je z wierzchu cynamonem i pokruszonymi herbatnikami.
    Po 10 minutach wyjmij jabłka z piekarnika i przełóż je na talerz. Posyp je z wierzchu cynamonem i pokruszonymi herbatnikami.
  7. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×