Klopsiki faszerowane papryką, cebulą i serem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczonych klopsików faszerowanych papryką, cebulą i serem.

Klopsiki faszerowane papryką, cebulą i serem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Klopsiki faszerowane papryką, cebulą i serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Z wołowiny ulep 4 równej wielkości placki. Do każdego placka przyłóż szklankę i przylep do jej boków mięso tak, aby powstał taki sam kształt, jak na poniższym zdjęciu.
    Z wołowiny ulep 4 równej wielkości placki. Do każdego placka przyłóż szklankę i przylep do jej boków mięso tak, aby powstał taki sam kształt, jak na poniższym zdjęciu.
  2. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę. Kiedy się zeszkli dodaj pokrojone papryki i dopraw je według uznania. Smaż tak długo, aż będą miękkie.
    Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę. Kiedy się zeszkli dodaj pokrojone papryki i dopraw je według uznania. Smaż tak długo, aż będą miękkie.
  3. Do każdego klopsika nałóż po 1 plastrze oraz przygotowany farsz cebulowo-paprykowy.
    Do każdego klopsika nałóż po 1 plastrze oraz przygotowany farsz cebulowo-paprykowy.
  4. Ułóż klopsiki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posyp je z wierzchu startym żółtym serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 45 minut.
    Ułóż klopsiki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posyp je z wierzchu startym żółtym serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 45 minut.
  5. Po 45 minutach wyjmij gotowe klopsiki i przełóż je na talerze.
    Po 45 minutach wyjmij gotowe klopsiki i przełóż je na talerze.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×