PrzepisDania główneKlopsiki faszerowane papryką, cebulą i serem

Klopsiki faszerowane papryką, cebulą i serem

Klopsiki faszerowane papryką, cebulą i serem
Pyszności
23.02.2017 17:00, aktualizacja: 31.05.2017 15:56

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczonych klopsików faszerowanych papryką, cebulą i serem.

Składniki:

  1. 800 g wołowina zmielona
  2. 1 łyżka olej
  3. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  4. 1 szt. czerwona papryka pokrojona w kostkę
  5. 1 szt. zielona papryka pokrojona w kostkę
  6. 1 szt. żółta papryka pokrojona w kostkę
  7. przyprawy
  8. 4 plastry mozarella
  9. 1 szklanka ser żółty starty
Sposób przygotowania:

1. Z wołowiny ulep 4 równej wielkości placki. Do każdego placka przyłóż szklankę i przylep do jej boków mięso tak, aby powstał taki sam kształt, jak na poniższym zdjęciu.

Obraz

2. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę. Kiedy się zeszkli dodaj pokrojone papryki i dopraw je według uznania. Smaż tak długo, aż będą miękkie.

Obraz

3. Do każdego klopsika nałóż po 1 plastrze oraz przygotowany farsz cebulowo-paprykowy.

Obraz

4. Ułóż klopsiki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posyp je z wierzchu startym żółtym serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 45 minut.

Obraz

5. Po 45 minutach wyjmij gotowe klopsiki i przełóż je na talerze.

Obraz
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także