in

Faszerowane mini bakłażany

Tym razem postanowiliśmy wzbogacić smak mini bakłażanów, które wypełniliśmy mięsem mielonym z indyka 👍

Faszerowane mini bakłażany
Faszerowane mini bakłażany
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mielone mięso z indyka, suszone pomidory oraz cebulę.
    W misce połącz ze sobą mielone mięso z indyka, suszone pomidory oraz cebulę.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: musztardę delikatesową, czosnek, mąkę kokosową, oregano, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj: musztardę delikatesową, czosnek, mąkę kokosową, oregano, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Odetnij górną część bakłażana. Drugą końcówkę ponacinaj w pionie i poziomie.
    Odetnij górną część bakłażana. Drugą końcówkę ponacinaj w pionie i poziomie.
  4. W powstałym otworze umieść mięsną mieszankę.
    W powstałym otworze umieść mięsną mieszankę.
  5. Faszerowane bakłażany polej oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Faszerowane bakłażany polej oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!