Faszerowane mini bakłażany

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W misce połącz ze sobą mielone mięso z indyka, suszone pomidory oraz cebulę.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: musztardę delikatesową, czosnek, mąkę kokosową, oregano, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Odetnij górną część bakłażana. Drugą końcówkę ponacinaj w pionie i poziomie.
  4. W powstałym otworze umieść mięsną mieszankę.
  5. Faszerowane bakłażany polej oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
Faszerowane mini bakłażany
Faszerowane mini bakłażany

Co świetnie pasuje do mini bakłażanów? Oczywiście mięso mielone z indyka 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/248406

Posted by Pyszności Fit on Friday, March 1, 2019