Kategorie Dania

Faszerowane papryki

Oto kolejny przepis, który może stać się prawdziwym hitem w Waszych domach. Faszerowane papryki nie tylko świetnie się prezentują, ale i doskonale smakują. Takie połączenie jest po prostu idealne ❤️

Faszerowane papryki8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Faszerowane papryki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzaną patelnię wrzuć cebulę i czosnek. Po chwili dodaj indyka i smaż przez kilka minut.
    Na rozgrzaną patelnię wrzuć cebulę i czosnek. Po chwili dodaj indyka i smaż przez kilka minut.
  2. Następnie dodaj przyprawy: pieprz, sól, tymianek i oregano, koncentrat pomidorowy oraz pietruszkę.
    Następnie dodaj przyprawy: pieprz, sól, tymianek i oregano, koncentrat pomidorowy oraz pietruszkę.
  3. Dodaj ryż i dokładnie wymieszaj.
    Dodaj ryż i dokładnie wymieszaj.
  4. Przetnij papryki na pół i usuń ich zawartość. Następnie skropl je oliwą i posyp pieprzem oraz solą.
    Przetnij papryki na pół i usuń ich zawartość. Następnie skropl je oliwą i posyp pieprzem oraz solą.
  5. Do przestudzonego farszu dodaj jedno jajko i dokładnie wymieszaj.
    Do przestudzonego farszu dodaj jedno jajko i dokładnie wymieszaj.
  6. Ułóż połówki papryk w naczyniu żaroodpornym i umieść w nich farsz. Następnie posyp mozzarellą i oregano.
    Ułóż połówki papryk w naczyniu żaroodpornym i umieść w nich farsz. Następnie posyp mozzarellą i oregano.
  7. Wlej do naczynia 1/2 szkl. bulionu i przykryj folią aluminiową. Piecz pod przykryciem przez 55 minut w rozgrzanym do 200°Celsjusza piekarniku.
    Wlej do naczynia 1/2 szkl. bulionu i przykryj folią aluminiową. Piecz pod przykryciem przez 55 minut w rozgrzanym do 200°Celsjusza piekarniku.
  8. Gotowe papryki możesz udekorować przy pomocy posiekanej pietruszki.
    Gotowe papryki możesz udekorować przy pomocy posiekanej pietruszki.
210778