PrzepisPrzekąskiPieczone pieczarki, faszerowane świeżą mozzarellą i pomidorami - szybka i smaczna przekąska.
Pieczone pieczarki, faszerowane świeżą mozzarellą i pomidorami - szybka i smaczna przekąska.
Pyszności
30.05.2016 20:21, aktualizacja: 31.05.2017 10:11W tym artykule pokażę ci, jak wykonać pyszne pieczone pieczarki, faszerowane świeżym serem mozzarella i pomidorami. Przygotowanie takiego dania zajmie ci dosłownie chwilkę, a efekt jest naprawdę wspaniały.
Takie faszerowane pieczarki wspaniale sprawdzają się jako przekąska lub jako przystawka.
Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 10 szt. pieczarki
- 80 ml oliwa z oliwek
- 2 ząbki czosnek wycisnięty
- 5 szt. pomidorki koktajlowe
- 10 kulek ser mozzarella
- 2 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
- 2 szczypty bazylia
Sposób przygotowania:
1. Umyj pieczarki i za pomocą noża, poodcinaj ich nóżki. Poukładaj pieczarki na blaszce do pieczenia.
2. Do miseczki wlej oliwę z oliwek, a następnie dodaj do niej czosnek i pomieszaj. Za pomocą pędzelka nasmaruj pieczarki miksturą z obydwóch stron.
3. Do każdej pieczarki włóż po jednej połówce pomidorka koktajlowego oraz po jednej mini kulce sera mozzarella.
4. Przypraw pieczarki solą, pieprzem i bazylią. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 8 minut.
5. Po 8 minutach wyjmij gotowe danie.
6. Smacznego!