Kategorie Przekąski

Pieczone pieczarki, faszerowane świeżą mozzarellą i pomidorami – szybka i smaczna przekąska.

W tym artykule pokażę ci, jak wykonać pyszne pieczone pieczarki, faszerowane świeżym serem mozzarella i pomidorami. Przygotowanie takiego dania zajmie ci dosłownie chwilkę, a efekt jest naprawdę wspaniały.

Takie faszerowane pieczarki wspaniale sprawdzają się jako przekąska lub jako przystawka.

Dokładny przepis znajdziesz poniżej.

Pieczone pieczarki, faszerowane świeżą mozzarellą i pomidorami - szybka i smaczna przekąska.10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczone pieczarki, faszerowane świeżą mozzarellą i pomidorami - szybka i smaczna przekąska.
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcji

Sposób przygotowania:

  1. Umyj pieczarki i za pomocą noża, poodcinaj ich nóżki. Poukładaj pieczarki na blaszce do pieczenia.
    Umyj pieczarki i za pomocą noża, poodcinaj ich nóżki. Poukładaj pieczarki na blaszce do pieczenia.
  2. Do miseczki wlej oliwę z oliwek, a następnie dodaj do niej czosnek i pomieszaj. Za pomocą pędzelka nasmaruj pieczarki miksturą z obydwóch stron.
    Do miseczki wlej oliwę z oliwek, a następnie dodaj do niej czosnek i pomieszaj. Za pomocą pędzelka nasmaruj pieczarki miksturą z obydwóch stron.
  3. Do każdej pieczarki włóż po jednej połówce pomidorka koktajlowego oraz po jednej mini kulce sera mozzarella.
    Do każdej pieczarki włóż po jednej połówce pomidorka koktajlowego oraz po jednej mini kulce sera mozzarella.
  4. Przypraw pieczarki solą, pieprzem i bazylią. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 8 minut.
    Przypraw pieczarki solą, pieprzem i bazylią. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 8 minut.
  5. Po 8 minutach wyjmij gotowe danie.
    Po 8 minutach wyjmij gotowe danie.
  6. Smacznego!
Pieczarki nadziewane mozzarellą i pomidorkami

Pieczarki nadziewane mozzarellą i pomidorkami. Trochę inny sposób na pieczarki! 😊😊

Posted by Pyszności on Monday, May 30, 2016
101069