Pieczone pieczarki, faszerowane świeżą mozzarellą i pomidorami – szybka i smaczna przekąska.

W tym artykule pokażę ci, jak wykonać pyszne pieczone pieczarki, faszerowane świeżym serem mozzarella i pomidorami. Przygotowanie takiego dania zajmie ci dosłownie chwilkę, a efekt jest naprawdę wspaniały.
Takie faszerowane pieczarki wspaniale sprawdzają się jako przekąska lub jako przystawka.
Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
Porcje porcji- 10 szt. pieczarki
- 80 ml oliwa z oliwek
- 2 ząbki czosnek wycisnięty
- 5 szt. pomidorki koktajlowe
- 10 kulek ser mozzarella
- 2 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
- 2 szczypty bazylia
Sposób przygotowania:
- Umyj pieczarki i za pomocą noża, poodcinaj ich nóżki. Poukładaj pieczarki na blaszce do pieczenia.
- Do miseczki wlej oliwę z oliwek, a następnie dodaj do niej czosnek i pomieszaj. Za pomocą pędzelka nasmaruj pieczarki miksturą z obydwóch stron.
- Do każdej pieczarki włóż po jednej połówce pomidorka koktajlowego oraz po jednej mini kulce sera mozzarella.
- Przypraw pieczarki solą, pieprzem i bazylią. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 8 minut.
- Po 8 minutach wyjmij gotowe danie.
- Smacznego!
Komentarze