Faszerowany bakłażan na bogato

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Podstawowe składniki
Farsz
Sposób przygotowania
  1. Odetnij końcówkę bakłażana i podziel go na pół (w pionie). Następnie ponacinaj w środku (jak na zdjęciu poniżej).
  2. Każdy kawałek polej oliwą z oliwek, po czym dopraw do smaku solą. Umieść warzywa w Ovi i piecz je przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  3. Na rozgrzanej patelni połącz: cebulę, paprykę, czosnek oraz bazylię.
  4. Jako kolejne składniki dodaj: mięso mielone, krojone pomidory, ostrą i słodką paprykę, cukier, sól, pieprz i kaszę jaglaną.
  5. Gotową mieszankę z patelni umieść w podpieczonych bakłażanach.
  6. Dodaj fetę i ponownie piecz w Ovi. Tym razem przez 10 minut.
  7. Smacznego!