Bułeczki faszerowane pysznym kremowo-pieczarkowym nadzieniem

W tym artykule chciałabym pokazać ci bardzo ciekawy przepis. Będą to bułeczki faszerowane pysznym kremowo-pieczarkowym nadzieniem

Takie danie idealnie sprawdzi się na każdą okazję i jestem pewna, że twoja rodzina będzie nimi pozytywnie zaskoczona.

Nie traćmy więc czasu i jak najszybciej zabierzmy się za przygotowanie tych pyszności. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.

Bułeczki faszerowane pysznym kremowo-pieczarkowym nadzieniem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bułeczki faszerowane pysznym kremowo-pieczarkowym nadzieniem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Z wierzchniej części każdej bułki wytnij podłużny prostokąt, a następnie go wyjmij.
    Z wierzchniej części każdej bułki wytnij podłużny prostokąt, a następnie go wyjmij.
  2. Za pomocą rąk, delikatnie wydrąż środek każdej bułki.
    Za pomocą rąk, delikatnie wydrąż środek każdej bułki.
  3. Do miski włóż serek śmietankowy, śmietanę, majonez, pieczarki, ser cheddar, czosnek, sól, pieprz i pietruszkę. Dokładnie wszystko wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
    Do miski włóż serek śmietankowy, śmietanę, majonez, pieczarki, ser cheddar, czosnek, sól, pieprz i pietruszkę. Dokładnie wszystko wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
  4. Środek każdej wydrążonej bułki napełnij przygotowanym farszem.
    Środek każdej wydrążonej bułki napełnij przygotowanym farszem.
  5. Każdą bułkę posyp z wierzchu startą mozzarellą. Ułóż bułki w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.
    Każdą bułkę posyp z wierzchu startą mozzarellą. Ułóż bułki w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.
  6. Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika. Przed podaniem poczekaj, aż delikatnie ostygną, ponieważ farsz będzie bardzo gorący!
    Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika. Przed podaniem poczekaj, aż delikatnie ostygną, ponieważ farsz będzie bardzo gorący!
  7. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×