PrzepisDania główneBułeczki faszerowane pysznym kremowo-pieczarkowym nadzieniem
Bułeczki faszerowane pysznym kremowo-pieczarkowym nadzieniem
Pyszności
07.09.2016 17:32, aktualizacja: 26.10.2018 16:08W tym artykule chciałabym pokazać ci bardzo ciekawy przepis. Będą to bułeczki faszerowane pysznym kremowo-pieczarkowym nadzieniem
Takie danie idealnie sprawdzi się na każdą okazję i jestem pewna, że twoja rodzina będzie nimi pozytywnie zaskoczona.
Nie traćmy więc czasu i jak najszybciej zabierzmy się za przygotowanie tych pyszności. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 4 szt. bułki podłużne
- 120 g serek śmietankowy
- mozzarella starta
- 2 łyżki śmietana
- 1 łyżka majonez
- 200 g pieczarki pokrojone i podsmazone
- 230 g ser cheddar starty
- 2 ząbki czosnek wyciśnięty
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/4 łyżeczki pieprz
- 2 łyżki pietruszka posiekana
Sposób przygotowania:
1. Z wierzchniej części każdej bułki wytnij podłużny prostokąt, a następnie go wyjmij.
2. Za pomocą rąk, delikatnie wydrąż środek każdej bułki.
3. Do miski włóż serek śmietankowy, śmietanę, majonez, pieczarki, ser cheddar, czosnek, sól, pieprz i pietruszkę. Dokładnie wszystko wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
4. Środek każdej wydrążonej bułki napełnij przygotowanym farszem.
5. Każdą bułkę posyp z wierzchu startą mozzarellą. Ułóż bułki w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.
6. Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika. Przed podaniem poczekaj, aż delikatnie ostygną, ponieważ farsz będzie bardzo gorący!
7. Smacznego!