PrzepisDania główneBułeczki faszerowane pysznym kremowo-pieczarkowym nadzieniem

Bułeczki faszerowane pysznym kremowo-pieczarkowym nadzieniem

Bułeczki faszerowane pysznym kremowo-pieczarkowym nadzieniem
Pyszności
07.09.2016 17:32, aktualizacja: 26.10.2018 16:08

W tym artykule chciałabym pokazać ci bardzo ciekawy przepis. Będą to bułeczki faszerowane pysznym kremowo-pieczarkowym nadzieniem

Takie danie idealnie sprawdzi się na każdą okazję i jestem pewna, że twoja rodzina będzie nimi pozytywnie zaskoczona.

Nie traćmy więc czasu i jak najszybciej zabierzmy się za przygotowanie tych pyszności. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 4 szt. bułki podłużne
  2. 120 g serek śmietankowy
  3. mozzarella starta
  4. 2 łyżki śmietana
  5. 1 łyżka majonez
  6. 200 g pieczarki pokrojone i podsmazone
  7. 230 g ser cheddar starty
  8. 2 ząbki czosnek wyciśnięty
  9. 1/2 łyżeczki sól
  10. 1/4 łyżeczki pieprz
  11. 2 łyżki pietruszka posiekana
Sposób przygotowania:

1. Z wierzchniej części każdej bułki wytnij podłużny prostokąt, a następnie go wyjmij.

Obraz

2. Za pomocą rąk, delikatnie wydrąż środek każdej bułki.

Obraz

3. Do miski włóż serek śmietankowy, śmietanę, majonez, pieczarki, ser cheddar, czosnek, sól, pieprz i pietruszkę. Dokładnie wszystko wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.

Obraz

4. Środek każdej wydrążonej bułki napełnij przygotowanym farszem.

Obraz

5. Każdą bułkę posyp z wierzchu startą mozzarellą. Ułóż bułki w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.

Obraz

6. Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika. Przed podaniem poczekaj, aż delikatnie ostygną, ponieważ farsz będzie bardzo gorący!

Obraz
7. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także