Kategorie DaniaKurczak

Faszerowany kurczak w boczkowych kokardkach

Oto pomysł na pyszny obiad, który z pewnością na stałe zagości w Waszych domach. Ślinka cieknie od samego patrzenia ??

Faszerowany kurczak w boczkowych kokardkach2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Faszerowany kurczak w boczkowych kokardkach
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę.
    Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę.
  2. W filetach z kurczaka stwórz kieszonki. Następnie polej je oliwą z oliwek i dopraw następującymi przyprawami: słodką papryką, czosnkiem granulowanym, cebulą suszoną, solą oraz pieprzem.
    W filetach z kurczaka stwórz kieszonki. Następnie polej je oliwą z oliwek i dopraw następującymi przyprawami: słodką papryką, czosnkiem granulowanym, cebulą suszoną, solą oraz pieprzem.
  3. Podsmaż mięso na patelni i odstaw na bok.
    Podsmaż mięso na patelni i odstaw na bok.
  4. Na tej samej patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek i żółtą paprykę oraz ugotowany ryż i sos sojowy
    Na tej samej patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek i żółtą paprykę oraz ugotowany ryż i sos sojowy
  5. Gotową mieszanką nafaszeruj filety. Następnie z plastrów boczku stwórz 3 kokardki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.
    Gotową mieszanką nafaszeruj filety. Następnie z plastrów boczku stwórz 3 kokardki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.
  6. Przygotowanego kurczaka możesz podawać z ulubionymi dodatkami. My postawiliśmy na sałatkę.
    Przygotowanego kurczaka możesz podawać z ulubionymi dodatkami. My postawiliśmy na sałatkę.
Faszerowany kurczak w boczkowych kokardkach

Kurczak postanowił, że pora na zmianę wizerunku! 🤔 Wystarczyły kokardki! 😉👍PRZEPIS 👉 https://pysznosci.pl/224953

Opublikowany przez Pyszności Piątek, 3 sierpnia 2018
224953