PrzepisDania głównePieczona pierś z kurczaka faszerowana sosem marinara, salami i mozzarellą

Pieczona pierś z kurczaka faszerowana sosem marinara, salami i mozzarellą

Pieczona pierś z kurczaka faszerowana sosem marinara, salami i mozzarellą
Pyszności
21.08.2016 16:35, aktualizacja: 01.06.2017 13:55

Masz ochotę na pyszne i nietypowe danie z kurczakiem, ale kompletnie nie masz na nie pomysłu? Nie przejmuj się, ponieważ znajdujesz się w idealnym miejscu i właśnie go znalazłeś.

Dzisiaj chciałabym pokazać ci super sposób na kurczaka - pierś z kurczaka faszerowana sosem marinara, salami i mozzarellą. Ze względu na dodatki, to danie przypomina pizzę!

Przepis poniżej.

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. sól
  3. pieprz
  4. zioła prowansalskie
  5. 100 g sos marinara
  6. 6 plastrów salami
  7. 120 g mozzarella starta
Sposób przygotowania:
1. Każdą pierś z kurczaka natnij tak, aby w środku powstała kieszonka.
2. Środek każdej piersi z kurczaka posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. (ilość przypraw według twojego własnego uznania)
3. Do każdej kieszonki nałóż po jeden czubatej łyżce sosu marinara, po trzech plastrach salami i po ok. 30 g startej mozzarelli. Następnie zamknij kieszonkę i delikatnie ją przygnieć.
4. Wierzch każdej piersi z kurczaka ponownie posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Następnie każdą z nich nasmaruj czubatą łyżką sosu marinara, a na koniec posyp pozostałą mozzarellą.
5. Przełóż piersi do naczynia żaroodpornego i włóż je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 30 minut.
6. Po 30 minutach wyjmij kurczaka z piekarnika i przełóż na talerze.
7. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także