Pieczona pierś z kurczaka faszerowana sosem marinara, salami i mozzarellą

Masz ochotę na pyszne i nietypowe danie z kurczakiem, ale kompletnie nie masz na nie pomysłu? Nie przejmuj się, ponieważ znajdujesz się w idealnym miejscu i właśnie go znalazłeś.

Dzisiaj chciałabym pokazać ci super sposób na kurczaka – pierś z kurczaka faszerowana sosem marinara, salami i mozzarellą. Ze względu na dodatki, to danie przypomina pizzę!

Przepis poniżej.

Pieczona pierś z kurczaka faszerowana sosem marinara, salami i mozzarellą
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczona pierś z kurczaka faszerowana sosem marinara, salami i mozzarellą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Każdą pierś z kurczaka natnij tak, aby w środku powstała kieszonka.
    Każdą pierś z kurczaka natnij tak, aby w środku powstała kieszonka.
  2. Środek każdej piersi z kurczaka posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. (ilość przypraw według twojego własnego uznania)
    Środek każdej piersi z kurczaka posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. (ilość przypraw według twojego własnego uznania)
  3. Do każdej kieszonki nałóż po jeden czubatej łyżce sosu marinara, po trzech plastrach salami i po ok. 30 g startej mozzarelli. Następnie zamknij kieszonkę i delikatnie ją przygnieć.
    Do każdej kieszonki nałóż po jeden czubatej łyżce sosu marinara, po trzech plastrach salami i po ok. 30 g startej mozzarelli. Następnie zamknij kieszonkę i delikatnie ją przygnieć.
  4. Wierzch każdej piersi z kurczaka ponownie posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Następnie każdą z nich nasmaruj czubatą łyżką sosu marinara, a na koniec posyp pozostałą mozzarellą.
    Wierzch każdej piersi z kurczaka ponownie posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Następnie każdą z nich nasmaruj czubatą łyżką sosu marinara, a na koniec posyp pozostałą mozzarellą.
  5. Przełóż piersi do naczynia żaroodpornego i włóż je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 30 minut.
    Przełóż piersi do naczynia żaroodpornego i włóż je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 30 minut.
  6. Po 30 minutach wyjmij kurczaka z piekarnika i przełóż na talerze.
    Po 30 minutach wyjmij kurczaka z piekarnika i przełóż na talerze.
  7. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×