Fenomenalne babeczki z gruszką

Fenomenalne babeczki z gruszką i jabłkiem to niezawodny duet, którego nie możesz przegapić. Genialnie smakują i są mega proste w przygotowaniu. Po prostu palce lizać!
Zobacz także: Ciasteczka owsiane dla malucha
Składniki:
PorcjeKruszonka
- 1/2 szkl. orzechy włoskie
- 1/3 szkl. mąka owsiana
- 1/4 szkl. cukier brązowy
- 1 łyżeczka cynamon
- 1 szczypta sól
- 2 łyżki olej kokosowy
Babeczki
- 1 szkl. mąka owsiana
- 3/4 szkl. mąka migdałowa
- 1/3 szkl. cukier brązowy
- 2 łyżeczki cynamon
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
- 1 szt. jajko
- 1/2 szkl. mleko migdałowe
- 1/2 szkl. jabłka prażone
- 2 łyżki olej kokosowy
- 1 szt. gruszka
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania kruszonki. W tym celu połącz ze sobą: orzechy włoskie, mąkę owsianą, cukier brązowy, cynamon, sól i olej kokosowy. Dokładnie wymieszaj.
- W drugiej misce połącz suche składniki na babeczki: mąkę owsianą i migdałową, cukier brązowy, cynamon, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
- Osobno zmiksuj jajko, mleko migdałowe, jabłka prażone, olej kokosowy i gruszkę.
- Teraz połącz suche i mokre składniki. Następnie przelej mieszankę do formy na muffiny. Na wierzchu umieść kruszonkę, po czym wstaw babeczki do piekarnika na ok. 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze