PrzepisFitFilet z kurczaka á la hasselback. Nadziewana szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta!

Filet z kurczaka á la hasselback. Nadziewana szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta!

Filet z kurczaka á la hasselback. Nadziewana szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta!
Pyszności
27.07.2020 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 15:54

Filet z kurczaka stał się bazą pysznego i fitowego obiadu. I to w stylu hasselback. Obok takiej kombinacji nie da się przejść obojętnie ?

W przygotowaniu farszu do kurczaka pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 100 g świeży szpinak
  3. 1 ząbek czosnek
  4. 100 g ser feta
  5. 50 g suszone pomidory
  6. 1/4 szkl. oliwa z oliwek
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 1 szczypta słodka papryka
  10. 1 szczypta ostra papryka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu do kurczaka. W tym celu połącz w robocie kuchennym: świeży szpinak, fetę, suszone pomidory, czosnek oraz oliwę z oliwek.

Obraz

2. Ponacinaj kurczaka (jak na zdjęciu poniżej). Następnie dopraw do smaku przy pomocy przypraw.

Obraz

3. Czas umieścić farsz w przygotowanych wcześniej nacięciach.

Obraz

4. Tak przygotowanego kurczaka wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także