Filet z kurczaka pod warzywami

Filet z kurczaka pod warzywami to szybki, sprawdzony i prosty patent na udany obiad. Nikt nie będzie w stanie mu odmówić 😉
Nasz obiad przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Panierowany filet z kurczaka z OVI
Składniki:
Porcje szt.Mieszanka warzyw
Kurczak
- 3 szt. filety z kurczaka
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 1/2 łyżeczki słodka papryka
Sposób przygotowania:
- Zacznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz: pomidory, cebulę, natkę pietruszki, żółty ser, pieprz, sól, czosnek i majonez.
- Ponacinaj filety z kurczaka. Następnie dopraw je przy pomocy soli, pieprzu i słodkiej papryki.
- Umieść mięso w Ovi. W powstałych kieszonkach umieść farsz, po czym zapiekaj obiad przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze