PrzepisDania główneFilet z kurczaka pod warzywami

Filet z kurczaka pod warzywami

Filet z kurczaka pod warzywami
Pyszności
04.10.2020 17:00, aktualizacja: 06.10.2020 18:52

Filet z kurczaka pod warzywami to szybki, sprawdzony i prosty patent na udany obiad. Nikt nie będzie w stanie mu odmówić 😉

Nasz obiad przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Mieszanka warzyw

  1. 2 szt. pomidory
  2. 1 szt. cebula
  3. 1/2 szkl. natka pietruszki
  4. 100 g ser żółty tarty
  5. 1-2 ząbki czosnek
  6. 60 g majonez
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 1 łyżeczka sól

Kurczak

  1. 1/3 łyżeczki pieprz
  2. 1/2 łyżeczki słodka papryka
  3. 3 szt. filety z kurczaka
  4. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz: pomidory, cebulę, natkę pietruszki, żółty ser, pieprz, sól, czosnek i majonez.

Obraz

2. Ponacinaj filety z kurczaka. Następnie dopraw je przy pomocy soli, pieprzu i słodkiej papryki.

Obraz

3. Umieść mięso w Ovi. W powstałych kieszonkach umieść farsz, po czym zapiekaj obiad przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także