PrzepisObiadFilet z kurczaka w cieście francuskim

Filet z kurczaka w cieście francuskim

Filet z kurczaka w cieście francuskim
Pyszności
03.06.2020 17:00, aktualizacja: 05.06.2020 12:46

Filet z kurczaka w cieście francuskim to genialny dodatek do obiadu. Możesz podać go z ryżem, ziemniakami lub lekką sałatką. Możliwości jest naprawdę wiele, dzięki czemu ta propozycja obiadowa szybko się nie znudzi 😉

Składniki:

  1. 2 szt. filety z kurczaka
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 1/3 łyżeczki pieprz
  5. 8 szt. ser żółty plastry
  6. 4 szt. szynka gotowana plastry
  7. 1 szt. ciasto francuskie
  8. 2 łyżki musztarda sarepska
  9. 1 szt. jajko rotrzepane
  10. 4-6 szt. ziemniaki

Sposób przygotowania:

1. Natnij filet z kurczaka i następnie rozbij go przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw mięso przy pomocy czosnku, soli i pieprzu.

Obraz

2. Na wierzchu ułóż plastry szynki i sera.

Obraz

3. Zwiń w rulon i zabezpiecz folią spożywczą. Następnie wstaw do lodówki na 30 minut.

Obraz

4. Podziel ciasto francuskie na dwa kawałki. Rozprowadź na nich musztardę, po czym ułóż zwinięte w rulon mięso.

Obraz

5. Stwórz roladki i umieść je w formie do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób wzorek przy pomocy widelca.

Obraz

6. Tak przygotowane roladki piecz ok. 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Gotowe roladki możesz podać m.in. z ziemniakami lub samą sałatką. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także