Fioletowa pieczeń z czerwonej kapusty

Wraz z piątkiem przychodzimy z przepisem na pyszną pieczeń z kapusty w genialnym kolorze. Ta fioletowa mieszanka z pewnością zawróci Wam w głowie.

Fioletowa pieczeń z buraka12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Fioletowa pieczeń z buraka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W rondelku podsmaż ze sobą posiekaną w kostkę cebulę, starte na tarce korzenie pietruszki oraz czosnek.
    W rondelku podsmaż ze sobą posiekaną w kostkę cebulę, starte na tarce korzenie pietruszki oraz czosnek.
  2. Po chwili dodaj czerwoną kapustę, płatki ryżowe, natkę pietruszki, kmin rzymski, bulion, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Po chwili dodaj czerwoną kapustę, płatki ryżowe, natkę pietruszki, kmin rzymski, bulion, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Następnie dodaj siemię lniane i ponownie wymieszaj. Duś 5-10 minut.
    Następnie dodaj siemię lniane i ponownie wymieszaj. Duś 5-10 minut.
  4. Powstałą mieszankę włóż do formy i piecz w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku (ok. 50-60 minut).
    Powstałą mieszankę włóż do formy i piecz w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku (ok. 50-60 minut).
  5. Gotowe danie udekoruj sezamem.
    Gotowe danie udekoruj sezamem.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×