Fishburger

Kanapka z dorszem to idealne połączenie, w którym znajdziecie same pyszności! Po prostu palce lizać! ??
Składniki:
PorcjeGłówne składniki
- 2 szt. filet z dorsza
- 2 szt. jajka
- 1/2 szkl. mąka pszenna
- 1 łyżka pieprz grubo mielony
- 1 łyżka sól
- 1/2 szkl. bułka tarta
- 1 łyżka czosnek granulowany
- 4 szt. liście sałaty
- 4 szt. ser topiony w plastrach
- 2 szt. bułki do burgerów
Sos
- 3 łyżki majonez
- 3 łyżki jogurt grecki
- 2-3 szt. ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:
- Przygotuj trzy miseczki. W pierwszej połącz ze sobą bułkę tartą i czosnek. W drugiej - mąkę, sól i pieprz, a w trzeciej rozbij dwa jajka.
- Obtocz dorsza w mące, jajkach i bułce tartej. Następnie wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 170 stopni).
- Czas na sos. W tym celu połącz ze sobą jogurt grecki, majonez, ogórki konserwowe, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Teraz zajmij się bułką, którą przed połączeniem ze składnikami, powinnaś przygotować w opiekaczu. Następnie rozprowadź sos, dodaj sałatę, żółty ser, upieczonego dorsza i kiełki.
- Przykryj drugą częścią kanapki i to wszystko!
Komentarze