PrzepisDania główneFishburger

Fishburger

Fishburger
Pyszności
11.12.2018 17:00, aktualizacja: 15.09.2023 10:25

Kanapka z dorszem to idealne połączenie, w którym znajdziecie same pyszności! Po prostu palce lizać! ??

Składniki:

Sos

  1. 3 łyżki majonez
  2. 3 łyżki jogurt grecki
  3. 2-3 szt. ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz

Główne składniki

  1. 2 szt. filet z dorsza
  2. 2 szt. jajka
  3. 1/2 szkl. mąka pszenna
  4. 1 łyżka pieprz grubo mielony
  5. 1 łyżka sól
  6. 1/2 szkl. bułka tarta
  7. 1 łyżka czosnek granulowany
  8. 4 szt. liście sałaty
  9. 4 szt. ser topiony w plastrach
  10. 2 szt. bułki do burgerów

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj trzy miseczki. W pierwszej połącz ze sobą bułkę tartą i czosnek. W drugiej - mąkę, sól i pieprz, a w trzeciej rozbij dwa jajka.

Obraz

2. Obtocz dorsza w mące, jajkach i bułce tartej. Następnie wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 170 stopni).

Obraz

3. Czas na sos. W tym celu połącz ze sobą jogurt grecki, majonez, ogórki konserwowe, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Teraz zajmij się bułką, którą przed połączeniem ze składnikami, powinnaś przygotować w opiekaczu. Następnie rozprowadź sos, dodaj sałatę, żółty ser, upieczonego dorsza i kiełki.

Obraz

5. Przykryj drugą częścią kanapki i to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także