Fitowe pulpety na fasolowym purée

Czy pulpety mogą być fit? Oczywiście, że tak ? Dlatego jeśli lubicie takie smaki, koniecznie zapoznajcie się z całym przepisem. Z pewnością nie pożałujecie ❤️



Składniki:
PorcjePulpety
Fasolowe purée
- 250 g fasola connelini po odsączeniu
- 3 łyżki jogurt grecki
- 2 łyżki pasta tahini
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 2 ząbki czosnek
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1/2 łyżeczki sól
Pozostałe składniki
- 1/3 szkl. orzeszki pini
- 2 łyżki oliwa z oliwek


Sposób przygotowania:
- W blenderze przygotuj mieszankę na pulpety. W tym celu połącz ze sobą: wołowinę, jajko, cynamon, kmin rzymski, mieloną kolendrę, imbir, sól, pieprz oraz czosnek.
- Jako kolejne składniki dodaj mąkę kukurydzianą oraz wodę. Dokładnie wymieszaj, po czym zrób małe pulpety i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Czas przygotować fasolowe purée. Ponownie użyj blendera i zmiksuj ze sobą: fasolę connelini, jogurt grecki, pastę tahini, kmin rzymski, czosnek, pieprz i sól.
- Na patelni połącz ze sobą orzeszki pini, oliwę z oliwek oraz pulpety.
- Następnie na tej samej patelni podgrzej fasolową mieszankę.
- Teraz wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki i pyszne danie jest już gotowe ?
Komentarze