Fitowe pulpety na fasolowym purée

Czy pulpety mogą być fit? Oczywiście, że tak ? Dlatego jeśli lubicie takie smaki, koniecznie zapoznajcie się z całym przepisem. Z pewnością nie pożałujecie ❤️

Fitowe pulpety na fasolowym purée2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Fitowe pulpety na fasolowym purée
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Pulpety
Fasolowe purée
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze przygotuj mieszankę na pulpety. W tym celu połącz ze sobą: wołowinę, jajko, cynamon, kmin rzymski, mieloną kolendrę, imbir, sól, pieprz oraz czosnek.
    W blenderze przygotuj mieszankę na pulpety. W tym celu połącz ze sobą: wołowinę, jajko, cynamon, kmin rzymski, mieloną kolendrę, imbir, sól, pieprz oraz czosnek.
  2. Jako kolejne składniki dodaj mąkę kukurydzianą oraz wodę. Dokładnie wymieszaj, po czym zrób małe pulpety i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Jako kolejne składniki dodaj mąkę kukurydzianą oraz wodę. Dokładnie wymieszaj, po czym zrób małe pulpety i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. Czas przygotować fasolowe purée. Ponownie użyj blendera i zmiksuj ze sobą: fasolę connelini, jogurt grecki, pastę tahini, kmin rzymski, czosnek, pieprz i sól.
    Czas przygotować fasolowe purée. Ponownie użyj blendera i zmiksuj ze sobą: fasolę connelini, jogurt grecki, pastę tahini, kmin rzymski, czosnek, pieprz i sól.
  4. Na patelni połącz ze sobą orzeszki pini, oliwę z oliwek oraz pulpety.
    Na patelni połącz ze sobą orzeszki pini, oliwę z oliwek oraz pulpety.
  5. Następnie na tej samej patelni podgrzej fasolową mieszankę.
    Następnie na tej samej patelni podgrzej fasolową mieszankę.
  6. Teraz wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki i pyszne danie jest już gotowe ?
    Teraz wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki i pyszne danie jest już gotowe ?

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×