Fitowe tiramisu z kremowym tofu

fitowe tiramisu z kremowym tofu

Tiramisu zna i kocha każdy z nas. Ale czy wiesz, że można zrobić ten deser w wersji fitowej, zachowując cudowny smak? Najlepiej świadczy o tym dzisiejsza propozycja. Ślinka cieknie od samego patrzenia ❤️

Zobacz także: Chrupiąca sałatka z łososiem

Fitowe tiramisu z kremowym tofu6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Fitowe tiramisu z kremowym tofu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania bazy na ciasto. W tym celu połącz: mąkę migdałową, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, jajka, mleko, syrop klonowy oraz olej kokosowy.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania bazy na ciasto. W tym celu połącz: mąkę migdałową, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, jajka, mleko, syrop klonowy oraz olej kokosowy.
  2. Podziel mieszankę na dwie formy (opruszone mąką) i wstaw je do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Podziel mieszankę na dwie formy (opruszone mąką) i wstaw je do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  3. Czas na masę. W tym celu zmiksuj: tofu, ziarenka wanilii, masło orzechowe, syrop klonowy oraz mleko.
    Czas na masę. W tym celu zmiksuj: tofu, ziarenka wanilii, masło orzechowe, syrop klonowy oraz mleko.
  4. Nasącz pierwsze ciasto kawą. Następnie rozprowadź na nim połowę masy i posyp kakao. Następnie powtórz jeszcze raz cały proces.
    Nasącz pierwsze ciasto kawą. Następnie rozprowadź na nim połowę masy i posyp kakao. Następnie powtórz jeszcze raz cały proces.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×