Fitowy sernik na zimno z awokado

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Spód
Masa z nerkowców
Masa z awokado
Sposób przygotowania
  1. Gotuj orzechy nerkowca przez 10 minut. Dzięki temu zabiegowi staną się miękkie.
  2. W blenderze połącz ze sobą: orzechy ziemne, daktyle, wiórki kokosowe oraz ekstrakt waniliowy.
  3. Z powstałej mieszanki uformuj spód i wstaw go do lodówki.
  4. Do ugotowanych orzechów nerkowca dodaj jogurt naturalny i syrop klonowy. Zblenduj.
  5. Powstałą masę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do lodówki na 3 godziny.
  6. Czas na ostatnią warstwę, którą również przygotujesz przy pomocy blendera. Tym razem zmiksuj ze sobą awokado, sok z limonki lub cytryny, olej kokosowy i syrop klonowy. Mieszankę przełóż do formy do pieczenia. I ponownie wstaw do lodówki tym razem na 2 godziny.
  7. Smacznego!