Florentynki z mleczną czekoladą

florentynki z mleczną czekoladą

Co powiesz na kultowe florentynki? My również nie potrafimy im odmówić, tym bardziej po połączeniu ich z mleczną czekoladą. Po prostu palce lizać!

Zobacz także: Pyszny sernik dyniowy podany jako dip

Florentynki z mleczną czekoladą18
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Florentynki z mleczną czekoladą
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od połączenia na palniku masła i cukru.
    Cały proces rozpocznij od połączenia na palniku masła i cukru.
  2. Zdejmij garnek z palnika i do mieszanki dodaj śmietankę. Dokładnie wymieszaj.
    Zdejmij garnek z palnika i do mieszanki dodaj śmietankę. Dokładnie wymieszaj.
  3. W drugiej misce wymieszaj ze sobą suche składniki: rodzynki, mąkę, płatki migdałowe, kandyzowaną skórkę z pomarańczy oraz kandyzowane wiśnie.
    W drugiej misce wymieszaj ze sobą suche składniki: rodzynki, mąkę, płatki migdałowe, kandyzowaną skórkę z pomarańczy oraz kandyzowane wiśnie.
  4. Do powstałej mieszanki dodaj mieszankę z masłem.
    Do powstałej mieszanki dodaj mieszankę z masłem.
  5. Z połączonych składników zrób kształt okrągłych ciastek na blaszce do pieczenia. Wstaw ciastka na 12 minut do nagrzanego piekarnika (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Z połączonych składników zrób kształt okrągłych ciastek na blaszce do pieczenia. Wstaw ciastka na 12 minut do nagrzanego piekarnika (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. Na spodzie ostudzonych ciastek rozprowadź rozpuszczoną mleczną czekoladę. Wstaw ciastka na 30 minut do lodówki i gotowe!
    Na spodzie ostudzonych ciastek rozprowadź rozpuszczoną mleczną czekoladę. Wstaw ciastka na 30 minut do lodówki i gotowe!
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×