PrzepisFlorentynki z mleczną czekoladą

Florentynki z mleczną czekoladą

Florentynki z mleczną czekoladą
Pyszności
11.12.2019 12:00, aktualizacja: 19.12.2019 18:01

Co powiesz na kultowe florentynki? My również nie potrafimy im odmówić, tym bardziej po połączeniu ich z mleczną czekoladą. Po prostu palce lizać!

Składniki:

  1. 100 g cukier
  2. 100 g masło
  3. 70 g mąka
  4. 150 g płatki migdałowe
  5. 120 g rodzynki
  6. 60 g kandyzowana skórka z pomarańczy
  7. 30 g kandyzowane wiśnie
  8. 200 g mleczna czekolada
  9. 80 ml śmietanka 30%

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia na palniku masła i cukru.

Obraz

2. Zdejmij garnek z palnika i do mieszanki dodaj śmietankę. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. W drugiej misce wymieszaj ze sobą suche składniki: rodzynki, mąkę, płatki migdałowe, kandyzowaną skórkę z pomarańczy oraz kandyzowane wiśnie.

Obraz

4. Do powstałej mieszanki dodaj mieszankę z masłem.

Obraz

5. Z połączonych składników zrób kształt okrągłych ciastek na blaszce do pieczenia. Wstaw ciastka na 12 minut do nagrzanego piekarnika (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Na spodzie ostudzonych ciastek rozprowadź rozpuszczoną mleczną czekoladę. Wstaw ciastka na 30 minut do lodówki i gotowe!

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także