Fritterki warzywne

Oto pomysł na pyszne danie fit z kolorowymi warzywami i serem fetą w roli głównej. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Składniki:
Porcje1 Smak
- 1 szt. jajko
- 1/4 szkl. mąka z ciecierzycy
- 1 szkl. jarmuż pokrojony
- 1 szt. marchewka
- 1/2 szkl. cebula czerwona
- 2 łyżki koperek świeży posiekany
- 50 g ser feta
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- olej ryżowy do smażenia
2 Smak
- 1 szt. jajko
- 1/4 szkl. mąka z ciecierzycy
- 1 szkl. jarmuż pokrojony
- 1 szt. korzeń pietruszki
- 1-2 szt. ząbki czosnku
- 50 g ser feta
- 1/2 łyżeczki kminek
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- olej ryżowy do smażenia
Sposób przygotowania:
- Aby przygotować drugi smak, w misce połącz roztrzepane jajko, mąkę z ciecierzycy, czosnek, kminek, pieprz oraz sól.
- Następnie dodaj jarmuż, korzeń selera i ser feta. Dokładnie wymieszaj.
- Aby przygotować pierwszy smak, do roztrzepanego jajka dodaj koperek, sól i pieprz.
- Następnie dodaj jarmuż, marchewkę, ser feta i czerwoną cebulę. Dokładnie wymieszaj.
- Z mieszanek uformuj placuszki i smaż na rozgrzanej patelni.
- Smacznego!
Komentarze