Tym razem połączyliśmy frytki z piekarnika z pysznym klopsikami. I w ten oto sposób uzyskaliśmy kombinację na wypasie, której nie sposób odmówić!
Zobacz także: Pieczeń wołowa z ajvarem
Składniki:
Porcje- 500 g mielone mięso z indyka
- 1 szt. jajko
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżka suszona cebula
- 1 łyżeczka suszony rozmaryn
- 1/2 łyżeczki pieprz cytrynowy
- 1 łyżeczka sól
- 3/4 szkl. bułka tarta
- 600 g frytki do piekarnika
- 4 łyżki olej roślinny
- 200 g guacamole
- 200 g jogurt grecki
- 200 g salsa pomidorowa
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz: mięso mielone z indyka, jajko, oregano, suszoną cebulę, rozmaryn, pieprz cytrynowy i sól.
- Z powstałej mieszanki stwórz klopsiki i obtocz je w bułce tartej.
- Następnie umieść je na blaszce razem z frytkami. Nie zapomnij polać ich olejem. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 220 stopni Celsjusza).
- Upieczone frytki przełóż do miseczki. Na wierzchu rozprowadź guacamole, jogurt grecki i salsę pomidorową.
- Na koniec dodaj upieczone klopsiki i gotowe!
Frytki z klopsami na wypasieSzybka i smaczna przekąska w postaci frytek i klopsików z indyka naprawdę uzależnia 😍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/271654
Posted by Pyszności on Tuesday, January 28, 2020