Frytkowe muffinki

Od jakiegoś czasu chodziły za nami frytki i oto są – w zupełnie innej formie ? Tego nie możecie przegapić ?
Składniki:
Porcje- 1 szt. cebula
- 2 ząbki czosnek
- 2 szkl. groszek z marchewką
- 1/3 szkl. mąka
- 300 ml bulion
- 200 ml śmietanka 30%
- 1 szt. pierś z kurczaka ugotowana w bulionie
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka sól
- 1 szt. ciasto francuskie
- 1/4 opakowania Frytki
Sposób przygotowania:
- Na patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek i groszek z marchewką.
- Jako kolejne składniki dodaj mąkę, bulion oraz śmietankę 30%.
- Następnie do mieszanki dodaj ugotowaną i poszarpaną pierś z kurczaka. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Z ciasta francuskiego wytnij małe kółka i umieść je na spodzie formy na muffiny.
- Dodaj przygotowaną mieszankę, a na wierzchu ułóż frytki. Piecz przez 30 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku.
- Smacznego!
Komentarze