Wirtualna Polska

Galaktyczne ciasto z glazurą lustrzaną

galaktyczne ciasto z glazurą lustrzaną

Galaktyczne ciasto z glazurą lustrzaną to wystrzałowy wypiek, który zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Po prostu nie można oderwać od niego wzroku ❤️

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Tarta z owocami

Galaktyczne ciasto z glazurą lustrzaną8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Galaktyczne ciasto z glazurą lustrzaną
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Biszkopt kakaowy
Masa
Glazura lustrzana
Dodatki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Ubij jajka z cukrem. Następnie dodaj kakao i mąkę.
    Ubij jajka z cukrem. Następnie dodaj kakao i mąkę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i rozprowadź w dwóch formach do pieczenia. Wstaw je teraz do piekarnika na 45 minut (temp. 160 stopni Celsjusza). Odstaw do ostudzenia.
    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i rozprowadź w dwóch formach do pieczenia. Wstaw je teraz do piekarnika na 45 minut (temp. 160 stopni Celsjusza). Odstaw do ostudzenia.
  3. W międzyczasie przygotuj krem, łącząc ze sobą: śmietankę, serek mascarpone i cukier puder.
    W międzyczasie przygotuj krem, łącząc ze sobą: śmietankę, serek mascarpone i cukier puder.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Podziel każdy biszkopt na dwie części.
    Podziel każdy biszkopt na dwie części.
  5. Pomiędzy arkuszami ciasta i dookoła rozprowadź masę. Tak przygotowane ciasto wstaw do lodówki na 60 minut.
    Pomiędzy arkuszami ciasta i dookoła rozprowadź masę. Tak przygotowane ciasto wstaw do lodówki na 60 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Czas na glazurę lustrzaną. Żelatynę zalej ciepłą wodą (1/2 szkl.) i odstaw do napęcznienia. Na palniku połącz: wodę, cukier puder, mleko skondensowane i białą czekoladę. Zdejmij z palnika i dodaj żelatynę.
    Czas na glazurę lustrzaną. Żelatynę zalej ciepłą wodą (1/2 szkl.) i odstaw do napęcznienia. Na palniku połącz: wodę, cukier puder, mleko skondensowane i białą czekoladę. Zdejmij z palnika i dodaj żelatynę.
  7. Ostudzoną mieszankę rozprowadź w 3 miskach (jedna większa, dwie mniejsze). Do największej miski dodaj fioletowy barwnik i brokat spożywczy. W dwóch mniejszych rozprowadź czerwony i zielony barwnik.
    Ostudzoną mieszankę rozprowadź w 3 miskach (jedna większa, dwie mniejsze). Do największej miski dodaj fioletowy barwnik i brokat spożywczy. W dwóch mniejszych rozprowadź czerwony i zielony barwnik.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Rozlej fioletową masę na cieście. Następnie zrób maziaki przy pomocy dwóch pozostałych kolorów. Na wierzchu udekoruj posypką i wstaw do lodówki na 30 minut
    Rozlej fioletową masę na cieście. Następnie zrób maziaki przy pomocy dwóch pozostałych kolorów. Na wierzchu udekoruj posypką i wstaw do lodówki na 30 minut
  9. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×